Pastorul Ted Wilson, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea la nivel mondial, viziteaza Romania

Wilson_conducerea Bisericii
In cadrul vizitei ce va avea loc intre 8 si 12 iunie 2016, pastorul Ted Wilson va avea o intrevedere oficiala cu prof. dr. Sergiu Nistor, consilier pentru cultura, culte şi centenar in cadrul Administratiei Prezidentiale a Romaniei (miercuri, 8 iunie), precum si cu mai multi oficiali si reprezentanti din domeniul libertatii religioase. Cu toate acestea, principalul obiectiv al vizitei consta in cunoasterea si familiarizarea cu realitatea si provocarile cu care se confrunta credinciosii adventisti din Romania.

Discutiile oficiale vor viza trei teme cheie pentru credinciosii din Romania, dar si pentru Biserica Adventista de Ziua a Saptea in ansamblu: incurajarea eforturilor credinciosilor in domeniul sanatatii si al unui stil de viata sanatos, al educatiei formale si informale, precum si al promovarii si asigurarii libertatii religioase pentru orice persoana.

In acest sens, se va urmari identificarea posibilitatilor concrete de dezvoltare de proiecte comune in aceste directii, cu accent pe extinderea si garantarea libertatii religioase in acord cu Articolul 18 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Printre subiectele aflate pe agenda discutiilor se vor afla olimpiadele scolare programate sambata, element prin care optiunea religioasa devine criteriu eliminator si, prin urmare, discriminator, situatia cimitirelor si a cazurilor de nerespectare a legislatiei existente, precum si pericolul fundamentalismului religios.

Vineri, 9 iunie, a.c., pastorul Ted Wilson se va intalni la Targu-Mures cu initiatorii proiectului primului Spital Adventist din Romania alaturi de care va vizita viitorul amplasament al acestuia. Spitalul urmeaza a se alatura retelei de peste 700 de institutii medicale, dintre care 351 de clinici si dispensare si 173 de spitale si sanatorii care deservesc peste 18 milioane de persoane la nivel mondial, promovand in mod consecvent programe de asigurare a sanatatii populatiei.

Tot aici urmeaza a avea discuţii cu oameni de afaceri reprezentativi pentru acest proiect, precum si cu reprezentanti ai administratiei publice locale, in vederea asigurarii standardelor necesare in ceea ce priveste infrastructura.

Sistemul adventist de sanatate este cel de-al doilea cel mai extins sistem de sanatate din lume apartinand unei confesiuni religioase, fiind obiectul a numeroase studii si documentare independente, insa pana acum in Romania existau doar clinici si centre de tratament adventiste, precum si o scoala postliceala sanitara.

In ultima zi a vizitei sale, pastorul Ted Wilson va participa la ceremonia de absolvire a studentilor Institutului Teologic Adventist din Cernica, judetul Ilfov, unde va sustine ultimul discurs din cadrul vizitei si in care va aborda filosofia educatiei in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, aceasta remarcandu-se in randul bisericilor crestine prin faptul ca detine unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educationale protestante din lume, cu 7 579 de scoli, colegii si universitati care asigura educatia a peste 1 800 000 de persoane.

Biserica Adventista de Ziua a Saptea este recunoscuta de Statul Roman alaturi de celelalte Biserici care functioneaza in Romania, fiind cunoscuta pentru transparenta si actiunile sale din domeniul social, medical, educational si al libertatii religioase.

Mai multe detalii cu privire la Biserica Adventista de Ziua a Saptea pot fi gasite pe site-ul oficial al acesteia, www.adventist.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s