Creta 2016: Marele Sinod a aprobat amendamentele pentru primul document

sinod
Marti dimineata, 21 iunie 2016, Marele Sinod a aprobat amendamentele pentru primul document presinodal din cele de pe ordinea de zi. Este vorba de Misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana.

Incepand cu dupa-amiaza zilei precedente, parintii sinodali au inceput lucrarile propriu-zise ale Marelui Sinod. Dupa ce au revazut textul primului document presinodal privind misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana, au fost purtate mai multe discutii. Au fost exprimate diferite propuneri atat din partea unor ierarhi, cat si din partea delegatiilor sinodale.

Marti dimineata, in urma introducerii amendamentelor, Secretariatul Sinodului a prezentat ultima forma parintilor sinodali. In urma discutiilor purtate, Marele Sinod a aprobat amendamentele introduse.

De mentionat ca tot in prima zi de lucrari, ierarhii Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe au convenit sa transmita un mesaj Patriarhului Ignatius Aphrem II al Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei, prin care sa-si exprime solidaritatea cu acesta si comunitatea siriaca, in urma tragediei de duminica, 19 iunie, din nord-estul Siriei. Conform kamudi.com, Patriarhul Ignatius a fost tinta unui atentat terorist. Trei membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata in operatiunea de salvare.

Sursa: basilica.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s