Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

anderson

Un lider religios a declarat ca femeile ar trebui sa taca in biserica si nici macar nu ar trebui sa spuna „amin” in timpul serviciilor.

Steven L. Anderson este pastor principal al unei Bisericii Baptiste din Tempe, Arizona (SUA) si a devenit cunoscut cu aceasta declaratie dupa ce un videoclip al predicii sale duminicale din martie a fost incarcat pe youtube, relateaza Acontecer Cristiano.

Predicand din 1 Timotei 2:11, pastorul a transmis ca femeile ar trebui sa fie tacute in biserica: „Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea”, a spus pastorul, adaugand: „Eu nu consider ca o femeie ar trebui sa-l invete pe barbat sau sa se ridice mai presus decat el”.

Apoi pastorul a citit 1Corinteni 14:37 „Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea”, adaugand insa ca femeile se pot ruga sau pot canta imnuri de lauda.
El a reiterat totusi ca iese din discutie permisiunea femeilor de a vorbi in timpul serviciului divin, chiar de a pune intrebari, de a-si exprima bucuria sau de a spune „amin”.

„In primul rand, nici o femeie nu ar trebui sa predice. In al doilea rand, femeile nu ar trebui sa vorbeasca. Chiar daca au o intrebare, nu ar trebui sa o puna in biserica. Daca doresc sa-si intrebe sotii in legatura cu ceva, ar trebui sa astepte pana cand ajung acasa”.

Citeste mai mult pe: afirmativ.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s