Solidaritate in fata terorismului: Musulmani la slujba de duminica in biserici din Franta si Italia

_90575023_mediaitem90575022
Premierul francez, Manuel Valls, i-a invitat pe musulmanii din tara sa participe duminica la slujbele din biserici, in dorinta unui pact cu islamul.

In consecinta, mai multi musulmani au mers la slujba de duminica, in semn de solidaritate dupa atacul terorist din aceasta saptamana dintr-o biserica in urma caruia un preot a fost ucis, arata BBC.

Consiliul cultului musulman (CFCM) a cerut musulmanilor sa dea dovada de „solidaritate si compasiune” fata de oribila crima.

Este un gest important de fraternitate. Ne-au spus si ii credem ca nu islamul l-a ucis pe preotul Jacques Hamel„, a declarat arhiepiscotul din Rouen, Dominique Lebrun.

Pentru mine este foarte important sa fiu astazi aici. A trebuit sa fiu prezent fizic, pentru ca pana acum comunitatea musulmana a facut o multime de lucruri care nu au fost observate. Astazi ne-am dorit sa fim fizic, sa sarutam familia lui Jacques Hamel, sa il sarutam pe Preasfintitul Lebrun, astfel incat ei sa stie ca cele doua comunitati sunt unite„, a declarat imamul Mohammed Karabila, care reprezinta moscheea din Saint-Etienne-du-Rouvray.

Nu numai duminica au mers musulmanii in biserici. In timpul unei slujbe de sambata seara, 50 de musulmani s-au alaturat celor 350 de catolici.

Si in Italia mai multi musulmani au participat duminica la slujbele din bisericile catolice. Trei imami au stat in randul din fata in biserica Santa Maria Trastevere.

Citeste mai mult pe: ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s