Papa Francisc: Nu suntem intr-un razboi religios; Statul Islamic: Razboiul nostru este religios

1
Statul Islamic i-a raspuns papei Francisc, dupa ce acesta a spus ca lumea este in razboi, dar nu este vorba despre unul religios.

Islamistii i-au transmis insa ca razboiul lor chiar este de natura religioasa, ca aceasta e singura lor motivatie, arata Breit Bart.

In cel mai recent numar al Dabiq, revista de propaganda a Statului Islamic, jihadistii il critica pe papa Francisc pentru naivitatea cu care se agata de convingerea ca musulmanii isi doresc pace si ca teroarea islamica este motivata economic.

Statul Islamic l-a mai criticat pe suveranul pontif dupa ce acesta a mai spus ca islamul autentic si Coranul, interpretat corect, se opun oricarei forme de violente.

Prin acest lucru papa „continua sa se ascunda in spatele unui val inselator de ‘bunavointa’, care acopera intentiile reale ale natiunii musulmane pacificatoare”.

Papa Francisc a luptat „impotriva realitatii” in eforturile sale de a portretiza islamul ca o religie a pacii, se mai spune in articol, inainte de a indemna toti musulmanii sa considere „sabia jihadului” ca cea mai mare obligatie a unui musulman adevarat.

In articolul respectiv se mai arata ca sangele necredinciosilor trebuie sa curga. „Comanda e clara. Ucide necredinciosii”, mai spun islamistii.

Acestia adauga ca si in cazul in care bombardamentele asupra lor vor inceta, nu vor mai fi inchisi sau torturati ei vor continua sa ii urasca pe ceilalti, pentru ca motivul lor principal pentru ceea ce simt nu va inceta sa existe pana cand toata lumea va imbratisa islamul.

Reactia acestora vine dupa ce Papa Francisc a declarat recent ca lumea se afla intr-un adevarat razboi, dar nu unul religios.

„Este un razboi pe interes, un razboi pentru bani. Un razboi pentru resurse naturale, cat si pentru stapanirea popoarelor. Fiecare religie vrea pace”, a spus suveranul pontif.

Sursa: ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s