“Bisericutele” din biserici – ce ne spune Biblia despre unitate si fratietate

assemblee-2-
In 1 Petru 3:8, apostolul indeamna biserica sa aiba “unitate de spirit”, astfel incat credinciosii sa poata trai armonios unul cu celalalt.

Dar cum este posibil ca oameni din medii foarte diferite, cu personalitati si temperamente diferite, sa gaseasca si sa promoveze unitatea si fratietatea?

Exista ceva extrem de puternic in aceasta lume care poate sa sudeze si sa uneasca membrii bisericii. Acest “adeziv miraculos” nu este altceva decat DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU!

Pe masura ce fratii cresc in intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu, atunci cand peste ei se revarsa Duhul Sau si dragostea Lui se manifesta in inima lor, diferentele isi pierd importanta si pana la urma vor disparea, scrie in Godreports.

Voia lui Dumnezeu a fost sa ne faca diferiti, nu creaturi identice si docile. El isi gaseste placerea de a aduce unitatea in diversitate.

Nu intamplator Iisus a ales 12 ucenici total diferiti, care au devenit apostoli. Din acest grup facea parte Matei, vamesul. Poporul evreu ura vamesii pentru ca acestia colectau taxele pentru romani. Erau vazuti ca tradatori care s-au vandut Romei. In plus, ei solicitau de la oameni mai multi bani decat acestia trebuiau sa plateasca.

Iisus l-a ales, de asemenea, pe Simon Zelotul. Acesta aderase la un grup politic care ii ura pe romani si doreau sa-i rastoarne cu forta.

A procedat gresit Iisus facand aceste alegeri? Din punct de vedere uman acest amestec de individualitati nu poate functiona. Dar cu iubirea lui Dumnezeu care lucreaza in inimile lor, toate lucrurile sunt posibile.

Citeste mai mult pe: afirmativ.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s