Scandal la Bucovina Rock Castle: Asociatie crestina acuzata de „dogmatism tamp” dupa ce a cerut interzicerea unor „satanisti”

s1.ziareromania.ro
Asociatia Culturala Sfantul Mitropolit Dosoftei din Suceava a trimis un memoriu organizatorilor festivalului Bucovina Rock Castle in care cer anularea concertului formatiei suedeze Dark Funeral.

Cei din asociatie spun ca au vazut in videoclipul de prezentare de pe site-ul trupei cum membrii acesteia „ard cruci, pentagrame, tin in maini cranii si capete de porci, beau sange de animal”.

De asemenea, ei amintesc cateva nume ale albumelor formatiei: „Vobiscum Satanas”, „Teach children to worship Satan”, „Diabolis interium”, relateaza Pro TV.

Nu in ultimul rand, Asociatia Culturala Sfantul Mitropolit considera ca show-ul de black metal al trupei Dark Funeral nu este un act de cultura: „Concertarea acestei trupe nu este act de cultura si nu va crea o legatura puternica intre oameni, asa cum se doreste. Muzica trebuie cantata, nu zbierata si racnita. Muzica este optimista si vesela si ne duce cu gandul la lucruri frumoase”.

In replica, organizatorii evenimentului arata ca membrii Dark Funeral sunt doar niste muzicieni si il acuza pe autorul memoriului de „dogmatism tamp”.

„Rockerii de la Dark Funeral, prea sfintitilor, nu sunt popi ai unui cult, fie el si satanic, ci muzicieni. Nu or sa va rapeasca enoriasii. Recuzita si mastile tin de giumbuslucurile scenice, nu de altceva. Nu in muzica trebuie cautat si stigmatizat Satana, pentru ca Satana s-a mutat in fata multor altare crestine si bolboroseste noroios ca un vulcan numai cu pucioasa perfida. Uitati-va sub sutane, prea sfintitilor, si nu va mai bateti capul cu mantuirea noastra.

Bunul Dumnezeu ne-a daruit dreptul de a alege, de a opta, de a ne afla singuri calea, dar atentatorii la sacra Lui identitate vor sa ne incoloneze si sa ne sfartece. Nu-i apar pe cei de la „Dark Funeral”. Daca au ratacit Calea, vor da socoteala in fata Bunului Dumnezeu. Pacat, insa, ca ne vom face de ras in fata lumii civilizate, datorita dogmatismului tamp al unor popi perfizi, precum autorul memoriului de mai sus”.

Citeste mai mult pe: ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s