Creatura isi sfideaza Creatorul: Guvernul SUA finanteaza experimente in care se vor crea himere (animale cu celule umane)

12
Guvernul Federal American a anunțat că va finanța controversatele experimente care implică implantarea unei celule stem umane în embrionul unui animal pentru a crea un animal parțial uman.

Institutul Național pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii propune o nouă politică pentru a le permite cercetătorilor să acceseze fonduri federale, pentru a crea himere în medii controlate. Aceștia au impus un moratoriu pentru finanțarea experimentelor abia din septembrie, deoarece puteau apărea îngrijorări etice, notează npr.org, citat de ActiveNews.

Una dintre problemele proiectului ar putea fi animalele care ar putea avea parțial creier uman, fiind capabile să conștientizeze sau să gândească precum oamenii. O altă îngrijorare se referă la dezvoltarea unui animal care produce spermă și ovule umane, care ar putea să se împrecheze și să creeze creaturi hibrid.

Cercetătorii au afirmat că pot preveni aceste rezultate, iar embrionii ar putea fi un instrument important în cercetările medicale.

Cercetătorii doresc să utilizeze embrionii pentru a crea animale cu boli umane, care i-ar putea ajuta să trateze și să prevină afecțiunile. Cercetătorii speră să creeze oi, porci și vaci cu inimi, rinichi, pancreas și ficat uman pe care ar putea să le utilizeze pentru transplantul uman.

Institutul Național pentru Sănătate din SUA a luat în considerare experimentele ce implică crearea animalelor care pot produce spermă și ovule umane ce ar putea fi folositoare în cercetările privind infertilitatea umană.

Unii cercetători au afirmat că sunt încântați de noua politică: „Veștile sunt foarte bune, vom lua în considerare acest tip de cercetări”.

Dar au existat și critici la adresa acestei decizii ,”Scriitori de science fiction probabil și-au imaginat astfel de creaturi, precum Frankenstein,” a declarat Stuard Newman, biolog la Colegiul Medical din New York. ,,Este spectaculos, dar acum devin tot mai reale. Dacă este posibil nu trebuie neapărat să o facem”, a adăugat el.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s