Cutremure de pamant la nivel global. Este sfarsitul acestei lumi aproape?

v-y-ob-1an
Numeroase cutremure au fost inregistrate recent in intreaga lume, inclusiv trei vibratii majore ale scoartei terestre in ultimele cateva zile. Un cutremur de intensitate redusa a lovit estul Israelului vineri dimineata, la o zi dupa seismul major care a zguduit Japonia.

Institutul geofizic al Israelului a anuntat ca numeroase cutremure de intensitate redusa au fost inregistrate in zona Marii Moarte si a orasului Arad (din Israel) vineri dimineata in jurul orei 7.

Un cutremur major cu intensitatea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit Ecuadorul sambata seara (16 aprilie). Au fost inregistrate mari pagube materiale, 350 de morti si peste 1500 de raniti.

Astazi,18 aprilie. un cutremur de 4,4 grade a avut loc in localitatea Nova Zagora din Bulgaria, la aproximativ 218 km distanta de Bucuresti.

Seismul care a zguduit Bulgaria astazi vine in contextul in care, in ultima vreme au avut loc mai multe cutremure puternice pe glob.

Joi seara, un seism cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a lovit sudul Japoniei, soldat cu decesul a 42 de oameni si ranirea a peste 1000 de persoane. 44000 de cetateni au fost evacuati din orasul Mashiki. Sunt asteptate replici in urma seismului.

Informatii de ultima ora anunta ca un nou cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a inregistrat luni (18 aprilie) in sudul Japoniei, avand epicentrul in zona insulei Kyushu.

Primul cutremur din Japonia a fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade care a avut epicentrul in largul coastei de sud a Filipinelor.

Institutul Geological Survey din Statele Unite ale Americii (USGS), a anuntat ca un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, s-a produs pe data de 3 aprilie in largul coastelor arhipeleagului Vanuatu.

Un puternic cutremur de 6.9 Richter a lovit Myanmar in seara zilei de 13 aprilie. Cutremurul a fost atat de puternic incat a fost resimtit si in India. Oamenii au iesit panicati pe strazi, dar in mod miraculos, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Pe 10 aprilie, un cutremur cu intensitatea de 6,6 grade pe scara Richter a lovit nord-estul Afganistanului, la granita cu Pakistanului. Cutremurul a fost resimtit de asemenea in India.

Pe 8 aprilie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 4.2 in Nepal. Nu s-au inregistrat victime. Seismul de azi din Japonia, a fost al zecelea inregistrat in zona Asiei intr-o perioada de trei luni si jumatate. Seismologii spun ca in regiunea Himalaya este asteptat un eveniment geologic mai puternic decat cutremurul de 7.9 grade pe scara Richter care a lovit Nepalul anul trecut.

Toate evenimentele care se precipita in jurul nostru ne duc cu gandul la o intrebare: Este sfarsitul acestei lumi aproape?

Domnul Iisus arata cum va fi chiar inainte de sfarsitul lumii. „Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua, cand a intrat Noe in corabie si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.„

Evanghelia dupa Matei capitolul 24 ne ofera informatii importante care ne ajuta sa discernem ceea ce se va intampla in vremurile sfarsitului lumii: „Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor”.

Doar o profetie mai trebuie implinita inainte ca Iisus Hristos sa vina. „Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.” Matei 24:14.

Citeste mai mult pe: afirmativ.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s