Suedia: O femeie-episcop propune ELIMINAREA simbolurilor crestine dintr-o biserica aflata intr-un port

3520032_1806_1017

O „episcopeasă” a Bisericii Suediei (de confesiune luterană) a propus ca însemnele creștine ale unui lăcaș de cult din orașul Freeport să fie eliminate, pentru a nu ofensa marinarii care ajung în port și sunt de altă religie, informează siteul suedez SVT.se.
Eva Brunne vrea să scoată Crucile din Biserica Marinarilor( așa cum e cunoscut lăcașul respectiv) dar și să pună indicatoare către Mecca, locul sfânt al musulmanilor, relateaza ActiveNews.
Ideea ei a stârnit deja proteste în cadrul comunității luterane. Patrik Patterson, preot al unei parohii din Stockholm a afirmat că deși orice persoană poate intra pentru a se ruga,  bisericile creștine nu sunt asimilabile cu aeoporturile sau alte spații publice.
„Biserica sau capela nu pot fi asimilate, în mod rezonabil, cu camerele de rugăciune instalate în aeroporturi sau spitale. Bisericile creștine nu sunt spații publice”, a scris el.
Kiki Wetterberg, directorul fundației Misiunea Marinarilor, care aparține chiar de biserica în cauză, se opune vehement ideii.
„N-am nicio problemă ca marinarii musulmani sau hinduși să intre să se roage aici. Dar suntem o biserică creștină, așa că simbolurile noastre vor rămâne. Dacă vizitez o moschee, nu mă duc să le cer să dea jos simbolurile lor. E alegerea mea dacă intru sau nu”, a spus el pentru sursa citată.
Eva Brunne aparține de Biserica Suediei, una din cele mai mari ale protestantismului luteran. Cultele protestante au hirotonit femei ca preoți încă din secolul XX, dar celelalte culte creștine susțin că nu există nicio dovadă scripturistică pentru a permite așa ceva. Eva Brunne este lesbiană declarată.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: