Iisus este Creatorul și sursa de Lumină. Când lumina a fost creată, Dumnezeu a văzut că este bună! Este interesant de observat corelația dintre lumină și Cuvântul lui Dumnezeu. Lumina este mai puternică decât întunericul și întunericul nu o poate învinge!

Geneza 1:2-5 – Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte.

Psalmul 119:130 – Descoperirea cuvintelor Tale da lumina, da pricepere celor fara rautate.

Ioan 1:1-5 – La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.

Notă specială: Este interesant că Isus, lumina lumii, a venit în această lume ca un copil mic.. . și în cele din urmă această lumină va lumina peste tot întunericul din lume! 

Matei 6:23 – … dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta!

2 Corinteni 6:14 – Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?

Notă specială : Lumina și întunericul nu se contopesc. Nu faceți compromisuri cu întunericul – Domnul nu-i plac oamenii care se mulțumesc să-și trăiască viața în zonele gri, călduțe și mediocre. El vrea ca noi să fim fervenți și să umblăm în LUMINĂ așa cum este El în LUMINĂ (I Ioan 1:7).

Efeseni 5:8 – Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii.

I Petru 2:9 – Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata…

Isaia 9:2 – Poporul care umbla in intuneric vede o mare lumina; peste cei ce locuiau in tara umbrei mortii rasare o lumina.

Notă specială: Bineînțeles că LUMINA despre care a profețit Isaia se referă la Iisus!

Iisus – lumina lumii

Ioan 8:12 – Isus le-a vorbit din nou si a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.”

Ioan 12:46 –  Eu am venit ca sa fiu o lumina in lume, pentru ca oricine crede in Mine sa nu ramana in intuneric.

Ioan 9:5 – Cat sunt in lume, sunt Lumina lumii.

Iisus este lumina vieții pentru că el dă viață

El este izvorul vieții! În El avem LUMINA VIEȚII! În El nu numai că avem viața adevărată, dar vedem viața adevărată!

Psalmul 36:9 – Caci la Tine este izvorul vietii; prin lumina Ta vedem lumina.

Ioan 1:4 – In El era viata, si viata era lumina oamenilor.

Ioan 1:9 – Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.

Venirea luminii în lume a marcat zorii mântuirii!

Ioan 3:14-21 – Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele. Caci oricine face raul uraste lumina si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele.

Dar cine lucreaza dupa adevar vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu.”

Întunericul ne fură de la credințăUnii iubesc întunericul mai degrabă decât lumina! 

II Corinteni 4:3-6 – Si, daca Evanghelia noastra este acoperita, este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. Caci noi nu ne propovaduim pe noi insine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi suntem robii vostri, pentru Isus.

Caci Dumnezeu, care a zis: „Sa lumineze lumina din intuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos.

Luca 11:35,36 –  Ia seama, dar, ca lumina care este in tine sa nu fie intuneric. Asa ca, daca tot trupul tau este plin de lumina, fara sa aiba vreo parte intunecata, va fi in totul plin de lumina, intocmai ca atunci cand te-ar lumina o lampa cu lumina ei mare.

Biserica trebuie să slujească lumina și gloria lui Dumnezeu

Isaia 60:1-3 – Scoala-te, lumineaza-te! Caci lumina ta vine, si slava Domnului rasare peste tine. Caci iata, intunericul acopera pamantul, si negura mare, popoarele; dar peste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine. Neamuri vor umbla in lumina ta, si imparati, in stralucirea razelor tale.

Psalmul 27:1 –  Domnul este lumina si mantuirea mea: de cine sa ma tem?

Matei 5:14-16 – Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa. Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa. Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.

Notă specială: Iisus este lumina care locuiește în credincioși. El ne spune să lăsăm cu credincioșie LUMINA Evangheliei să strălucească în viețile noastre prin stilul nostru de viață și faptele bune. Dar lăsăm LUMINA să strălucească cât mai bine putem? LUMINA noastră poate deveni slabă și neputincioasă dacă nu rămânem încărcați și conectați la sursa de alimentare. LUMINA noastră trebuie să fie văzută și să dăm LUMINA altora! Să aprindem și să menținem cu credincioșie LUMINA lui Iisus într-o lume întunecată și pe moarte!

I Ioan 1:5-7 – Vestea, pe care am auzit-o de la El si pe care v-o propovaduim, este ca Dumnezeu e lumina, si in El nu este intuneric. Daca zicem ca avem partasie cu El, si umblam in intuneric, mintim si nu traim adevarul. Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat.

Lumina lui Iisus e glorioasă

LUMINA lui Hristos schimbă modul în care vă priviți viața, scopul și problemele cu care vă confruntați!

Psalmul 43:3 – Trimite lumina si credinciosia Ta, ca sa ma calauzeasca si sa ma duca la muntele Tau cel sfant si la locasurile Tale!

Ioan 1:3-4 – Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.

Coloseni 1:27 – … Hristos în voi, nădejdea Slavei.

Efeseni 3:21 – a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Iisus, din neam in neam, in vecii vecilor! Amin.

I Corinteni 10:31 – Deci fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu.

Lumina are putere mare de a birui întunericul!

Întunericul din jurul nostru poate fi copleșitor!

I Ioan 4:4 – Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este in voi (Iisus – LUMINA) este mai mare decat cel ce este in lume (diavolul).

Psalmul 112:4 – Celui fara prihana ii rasare o lumina in intuneric;

II Corinteni 4:7 – Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu, si nu de la noi.

Matei 6:13 – (Iisus s-a rugat, declarând)… A Ta este Împărăția și  PUTEREA și SLAVA în veci. Amin.

Faptele Apostolilor 1:8 – (Isus a spus) …veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori…

Mica 3:8 – Dar eu sunt plin de putere, plin de Duhul Domnului…

Efeseni 3:20 – Iar a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava

Vești bune!

Vestea Bună – Putem să căutăm continuu ajutorul lui Iisus Hristos pentru a găsi LUMINĂ în întuneric, speranță în mijlocul disperării și iertare pentru păcatele noastre…

Când Îl acceptăm pe Iisus ca Mântuitor al nostru, El ne luminează viața cu LUMINA SA!

Psalmul 118:27 – Domnul este Dumnezeu si ne lumineaza

Reflecţie

Tu ce faci? L-ai acceptat pe Iisus ca Mântuitor și Domn personal? Aduce El LUMINĂ în viața ta?

Există LUMINĂ în viața care te ajută să nu te pierzi în această lume întunecată de păcat?

2 Petru 1: 3-10 – Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte. De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.

Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate. De aceea, fratilor, cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.

Speranţă

Există SPERANȚĂ, căci LUMINA lui Iisus strălucește cu putere prin adevărul Cuvântului Său!

Psalmul 119:105 – Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.

I Petru 1:3 – Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie…

Lasă un comentariu